Roparun 2024

Sinds de eerste editie in 1991 is de Roparun een begrip geworden in Nederland. Jaarlijks volbrengen honderden teams de non-stop estafetteloop van ruim 550 kilometer. Meedoen als team is in meerdere opzichten een hoogtepunt. De run is één en al sportiviteit en gezelligheid, mede dankzij de feestelijke activiteiten in de doorkomststeden. Maar het is ook een menselijk hoogtepunt: iedere stap wordt gevoeld door een ander. De Roparun is dan ook oprecht de run op het leven.

In het pinksterweekend van 2024, van zaterdag 18 tot en met maandag 20 mei, vindt de Roparun weer plaats. Voor het eerst sinds 2019 is het weer een internationale editie. Met de Franse route keren we terug naar de traditie. Daarnaast is er een Nederlandse route, die garant staat voor gezelligheid en feestelijke doorkomsten. Beide routes finishen op de Coolsingel in Rotterdam. Roparunteam De Betuwe Runners 356 neemt in 2024 deel aan de Nederlandse route!

De Nederlandse route van de Roparun start dit jaar wederom vanaf evenementenlocatie Vliegveld Twenthe. In het pinksterweekend van 2024 vertrekken de deelnemende teams vanuit Enschede om, in estafettevorm, ruim vijfhonderd kilometer af te leggen en uiteindelijk te finishen op de Coolsingel in Rotterdam. Met deze inspanning halen de deelnemende teams geld op om het leven van mensen met kanker, voor zover mogelijk, te veraangenamen. Hiermee dragen zij bij aan de missie van Stichting Roparun: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.