Eindbedrag Roparun 2024 bekend!

Het grote doel van de Roparun? Zo veel mogelijk geld ophalen voor ondersteunende zorg voor mensen met kanker. Dát is gelukt: de opbrengst bedroeg dit jaar maar liefst 4,3 miljoen euro.

Op maandag 20 mei finishten 210 teams in het centrum van Rotterdam, na een meerdaagse estafetteloop vanuit Parijs en Enschede. Lopend of fietsend zamelden de deelnemers geld in om het leven van mensen met kanker draaglijker te maken. Onder toeziend oog van tienduizenden toeschouwers kwamen de teams aan op de Coolsingel.

Tijdens een slotfeest in De Kuip werd zaterdagavond het enorme bedrag bekendgemaakt. De opbrengst is dit jaar hoger dan vorig jaar; toen werd er 3,8 miljoen euro ingezameld.

‘’Dit eindbedrag laat niet alleen zien dat onze deelnemers een fantastische prestatie hebben geleverd, maar ook dat we in Nederland nog steeds naar elkaar omkijken, elkaar niet laten vallen en vooral bereid zijn te geven voor een ander”, reageert directeur Lesly Wolters. ‘’Het komende jaar gaan we weer heel veel organisaties blij maken en hand in hand met hen prachtige doelen realiseren.’’