Team 356

AlexvanDoorn

Alex van Doorn

Rol : Fietser
Woonplaats:
Tiel-Passewaaij Ik ben een trotse alleenstaande vader van een zoon van 5 jaar. In het dagelijks leven ben ik werkzaam in mijn geboortedorp Lienden als projectleider onderhoud bij Stichting Woningbeheer Betuwe. Mijn vrije tijd besteed ik veelal aan sport- en rotsklimmen, plezier maken met m’n zoon en aan alles wat maar gezellig kan zijn. Expand

Ervaring met Roparun: Vorig jaar heb ik met in mogen zetten voor Team 30 bij de Roparun. Ik was daarbij samen met Kaymir fietser voor het team en heb me verbaasd over m’n eigen kunnen om binnen en weekend een afstand af te leggen voor het inzamelen van geld voor het goede doel. Het was een onvergetelijke ervaring. Rol binnen het team: Ook dit keer wil ik me weer inzetten als fietsen en motivator

De reden dat ik meedoe is dat ik al 34 jaar bevriend ben Arjan die vanaf 2017 knokt met de gevolgen van een hersentumor. En wat bleek dat in dezelfde periode nog een vriend van mij kwam te kampen met bijna hetzelfde als Arjan. Dus toen ik door Arjan gevraagd werd om mee te doen zei ik, voordat ik wist wat het inhield, gelijk JA! Ook dit jaar werd ik weer gevraagd en moest hier eerlijk gezegd eerst over nadenken. Nadat een vriendin van mij zei; “Moet je doen!”, wist ik van mezelf dit wordt weer een prestatie en een onvergetelijke ervaring. Ik heb er zin in om naast de prestatie er weer een gezellig en motiverende weekend van te maken.

albertvree

Albert Vree

Rol : Loper
Woonplaats:
Dodewaard Ik woon samen met mijn vrouw José en mijn zoons Abe en Max. Dit jaar ben ik één van de uitverkorenen om mee te lopen met de Betuwerunners. Na vorig jaar niet te hebben meegelopen blijkt toch een hardnekkig virus te zijn en begon het bij de doorkomst door Lienden toch weer op te spelen. Expand

Mijn Roparun ervaring bestaat uit Team 30. Eerst als navigator op de lopers bus. Daarna als fietser bij de lopers (petje af voor die fietsers). En daarna 4 x als loper. Dit allemaal vanuit Hamburg.

Dit nieuwe verse team bestaat deels uit oud Team 30 leden en deels uit voor mij nieuwe mensen. Ik heb er zin in om weer met een fris team deze uitdaging aan te gaan. Het draait bij de Roparun niet om de persoonlijke prestaties maar het teamgevoel. En die kan heel sterk zijn.

Iedereen heeft wel in zijn directe omgeving te maken gehad met kanker. En als je er even doorheen zit door welke omstandigheden ook ben je wel met het team die er voor elkaar zijn.

Deze loop is voor het goede doel en ik hoop dat we weer iets kunnen betekenen voor alle mensen die via de Roparun even niet aan deze ziekte hoeven te denken en de tijd die nog rest enige afleiding te hebben.

Ik ga ervoor. Ik hoop jullie ook!

arnovanommeren

Arno van Ommeren

Rol : Loper
Woonplaats:
Lienden Mijn naam is Arno van Ommeren, 50 jaar en woon al mijn hele leven in Lienden. Mijn dochter Merel van Ommeren en mijn vriendin Daniëlle zullen dit jaar ook deel uitmaken van team Betuwe Runners. Iets waar ik erg trots op ben. Expand

Na een jaartje afwezigheid, zal ik dit jaar weer deelnemen aan de legendarische race, de Roparun. Als fervent hardloper wil ik mij graag inzetten voor dit prachtige goede doel. Samen met een team fantastische mensen de finish zien te halen. Een weekend lang racen tegen de klok, onze tijd zo goed mogelijk benutten. Slechts 1 weekend…. Velen onder ons, lopen een veel serieuzere race, een race tegen de klok van het leven. Om ervoor te zorgen dat het ooit zover komt dat deze race niet meer gelopen hoeft te worden, wil ik graag mijn bijdrage leveren.

Het is soms zwaar, heel zwaar, maar de mensen in het basiskamp, de fietsers, navigators, collega lopers, allen in dit fantastische team de Betuwe Runners, houden ons op de been. En niet te vergeten al die mensen op de route. Het is een ervaring voor het leven, die mij elke keer weer kippenvel bezorgd, van Hamburg tot Rotterdam. Heb er weer zin in!

danieleroorije

Daniëlle Rorije

Rol : Basiskamp
Woonplaats:
Lienden Ik heb 2 prachtige kinderen, Celine (17) en Melchior (15). Daarnaast heb ik nog een geweldige “bonus” dochter Merel (17), dochter van mijn liefde Arno van Ommeren. Beiden zullen dit jaar ook deel uitmaken van team de Betuwe runners. Het voelt goed dit samen te doen. Expand

In het dagelijks leven ben in werkzaam in het onderwijs. Een prachtig vak waar ik al meer dan 20 jaar iedere dag opnieuw probeer het verschil te maken voor hen die het niet zo getroffen hebben in het leven. Als intern begeleider ga ik uit van mogelijkheden van kinderen en hun ouders. Mensen in hun kracht zetten is een gedachtengoed waar ik echt in geloof.

Helaas is dit niet in alle situaties van toepassing. Als mensen getroffen worden door de vreselijke ziekte kanker, is er soms niets te willen. Er is geen keus, enkel volhouden en positief blijven. In mijn familie en naaste omgeving helaas een aantal keren van dichtbij meegemaakt. Mijn deelname aan de Roparun zal slechts een druppel op een gloeiende plaat zijn in de strijd tegen kanker. Maar vele kleine druppels kunnen het verschil maken. Daar ben ik van overtuigd.

Drie jaar geleden heb ik kennisgemaakt met de Roparun. Door de deelname van Arno betrokken geraakt bij de doorkomst in Lienden. Wat een feestje, en wat mooi te zien en te voelen vooral, dat men dit echt samen doet. Iedere schakel is van belang. Het is voor mij dan ook een grote eer om dit jaar voor het eerst deel uit te maken van team De Betuwe Runners. Ik ga mezelf nuttig maken in het basiskamp en zal proberen om, net als in mijn werk, even het verschil te maken. Voor hen die op sportief niveau een geweldige prestatie neer gaan zetten deze dagen. Maar vooral voor hen die geen keus hebben en moeten vechten tegen die vreselijke ziekte. Ik heb de keus dit te doen en zal mijn taak met heel veel plezier en liefde vervullen.

hansklaarbergen

Hans van Klaarbergen

Rol : Kernteam
Woonplaats:
Kesteren Graag stel ik mij als trots teamlid van team 356 De Betuwe Runners voor. Samen met mijn vrouw Anja hebben wij twee prachtige kinderen, Joëlle en Jesse. Expand

Via Juliën kwam ik heel lang geleden voor het eerst in aanraking met de Roparun. Aangezien ik destijds heel veel andere uitdagingen had (denk aan opgroeiende kinderen, een uitdagend bedrijf, actief als trainer en betrokken bij veel verenigingswerk) keek ik op afstand toe.

Nadat ik in 2010 zelf geconfronteerd werd met kanker (het staat er altijd “hard” maar het is wel wat het is) kreeg Roparun wel een heel eigen gezicht.

Nadat ik redelijk opgekrabbeld was werd ik benaderd door (destijds) team30 om actief mee te doen als teamlid. Na vele afwegingen heb ik daarvan afgezien omdat ik het lichamelijk niet aan kon. Fijn was het dat mijn broer Kees wel mee kon gaan als fietser.

In 2015 was er opnieuw een plaatsje vrij in het team. Ik ben toen meegegaan als navigator. Vervolgens heb ik drie jaar met ongelooflijk veel plezier onderdeel uitgemaakt van een team dat vol energie, spirit en met heel veel plezier van Hamburg naar Rotterdam “vloog”.

Natuurlijk heb je met elkaar een doel, nl. zoveel mogelijk geld bijeenbrengen voor “het” doel waar Roparun voor staat. Dat je daar tijdens de tocht niet aan denkt is mij wel duidelijk geworden. Het als team een prestatie leveren, het samenwerken, de uitdaging als team maar zeker ook iedereen individueel maakt dat er een fantastische, positieve energie ontstaat. Als je vervolgens ziet wat het financieel allemaal oplevert dan geeft dat een machtig, voldaan gevoel.

In het nieuwe team houd ik mij op de achtergrond bezig. Dit omdat het actief deelnemen aan de Roparun me gewoon “te zwaar” is. Op deze manier houd ik wel contact met de toppers die de tocht gaan afleggen. Contact met vrienden want als er één ding duidelijk is geworden is dat je vanuit een gedeeld doel heel veel positieve, leuke, lieve mensen leert kennen.

Ik heb er ontzettend veel zin in om, samen met team 356 De Betuwe Runners, er een prachtige Roparun 2019 van te maken.

hennie van essen

Hennie van Essen

Rol : Coördinator basiskamp
Woonplaats:
Maurik Op dit moment werkzaam bij Defensie op de locatie in Doorn. Mijn hobby’s zijn reizen en motorrijden en vooral Amerika is al jaren een veel bezochte bestemming. De wens is alle staten een keer te bezoeken. Expand

In 2015 voor het eerst in aanraking gekomen met het fenomeen Roparun via Juliën. Vanuit de hardloopgroep bij Juliën had ik aangegeven beschikbaar te zijn voor het Team 30 als ze iemand nodig hadden.

Op dat moment was er (nog) geen plek in het team. Wat wel gevraagd werd, was of ik samen met nog een aantal vrijwilligers de doorkomt in Lienden tijdens de doorkomst van alle teams die vanuit Hamburg starten, weer nieuw leven in wilde blazen. Dus daarmee begonnen. En dit tot nu toe elk jaar weer gedaan.

In 2016 kwam toch de vraag of ik als loper Team 30 wilde versterken. Na 1 nachtje goed slapen en overleg met de trainers Gerard en Jeroen besloten om in dit avontuur te stappen. Wetende dat het misschien onderweg toch wel eens zwaar zou kunnen zijn. Onregelmatig slapen en eten en in de nachtelijke uren uit de bus gezet worden en er dan weer naar toe te rennen. Waar begin je aan??

Maar de gedachte waarom deze Roparun bestaat en ik in mijn familie en vriendenkring ook mensen hieraan heb verloren, maakte elke stap die ik moest zetten toen ik vermoeid werd en spierpijntjes begin te voelen als een stap die ik niet alleen voor mezelf zette, maar ook voor hun. Kortom een ervaring voor het leven om nooit meer te vergeten. Voor de editie van 2017 ben ik gevraagd om Team 30 niet als loper maar om logistiek te ondersteunen op de basiskampen. En omdat ik weet hoe belangrijk het is om als loper lekker te kunnen relaxen, eten, douchen en slapen (in willekeurige volgorde) heb ik natuurlijk ja gezegd.

En ook dit jaar met het nieuwe Team 356, ga ik samen met nog veel meer enthousiaste mensen van dit geweldige team, het proberen zo luxe en gezellig mogelijk te maken op de basiskampen. We maken er met z’n allen weer een onvergetelijk weekend van.

jeffrey-beaupain

Jeffrey Beaupain

Rol : Basiskamp kok
Woonplaats:
Kesteren Ik ben getrouwd met Linda Beaupain en heb 3 kids. In de afgelopen jaren heb ik op meerdere manieren ervaring opgedaan met de Roparun. Expand

Mijn rol is daarbij vooral in faciliterende zin geweest. Heb enkele jaren geholpen om van de doorkomst in Lienden een feest te maken. Zo heb ik twee jaar samen met een groep enthousiastelingen pannenkoeken gebakken voor de langskomende Roparunteams. Een paar jaar de doorkomst van Team 30 in Lienden geholpen en in 2016 meegedaan als basiskamp lid.

Reden dat ik mee doe: Ik kan op deze wijze een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker. Daarnaast is de teamspirit een geweldige ervaring.

jeroenlaros

Jeroen Laros

Rol : Loper
Woonplaats:
Lienden Ik ben samenwonend met Linda en heb een (stief)dochter Merel (17) (Basiskamp) en dochter Lois (8). Ik werk bij een constructiebedrijf als monteur bij RBC groep te Lienden. Expand

Ik werk bij een constructiebedrijf als monteur bij RBC groep te Lienden. Ik verzorg de looptraining op de woensdag en zaterdag bij Healthclub Julien.

De afgelopen jaren heb ik Team30 gevolgd bij de doorkomst in Lienden, vorig jaar ben ik het pinksterweekend mee geweest als loper met Team30. Dit jaar ga ik met Team356 de Betuwe Runners mee als loper. Naast deze sportieve uitdaging proberen we zo veel mogelijk geld in te zamelen voor de verschrikkelijke ziekte kanker. Ook in mijn directe omgeving is er iemand geconfronteerd met kanker, mijn schoonzus Myriam. Op het moment dat ik dit schrijf is ze onder behandeling van de chemo.

We gaan er als team een mooi Roparun weekend van maken. Ik heb er zin in!

joepsinke

Joep Sinke

Rol : Loper
Woonplaats:
Utrecht Afgelopen oktober heb ik mijn masterdiploma voor de studie Innovation Management behaald in Eindhoven. 2019 start voor mij met een nieuwe baan. Vanuit een contract bij TMC ga ik op projectbasis aan de slag bij verschillende bedrijven. In mijn vrije tijd ben ik sportfanaat. Naast mijn hardlopen beoefen ik voetbal, schaatsen, zwemmen, wielrennen, skiën, snowboarden en ben ik regelmatig in de sportschool te vinden. Expand

Ik ben in aanraking gekomen met de Roparun via mijn oom Omer Sinke. Hij heeft mij mooie verhalen verteld over zijn ervaringen tijdens de voorgaande editie. Voor de editie van 2019 zet ik mij dan ook graag in als loper voor het team van De Betuwe Runners. Op deze manier wil ik mijn steentje bijdragen door geld op te halen dat ten goede komt aan mensen met kanker.

Ook in mijn omgeving speelt deze slopende ziekte een vervelende rol door gestelde diagnose bij familie en vrienden. Een diagnose binnen onze familie was de aanleiding om deel te nemen aan de Alpe d’HuZes 2017. Samen met familieleden en goede vrienden hebben wij dit gedaan als Team Bleekveld. Deze ervaring was emotioneel zwaar, sportief zeer uitdagend en deze combinatie onvergetelijk. Ik kijk er enorm naar uit om vanuit een breed teamverband een positieve bijdrage te kunnen leveren aan het goede doel.

Opgeven is geen optie!

jorismaier

Joris Maier

Rol : Loper
Woonplaats:
Lienden Ik heb in 2017 en 2018 als loper meegedaan bij team30. In het dagelijks leven help ik mensen richting een gezonde leefstijl en leg ik verbindingen tussen zorg, onderwijs, welzijn en sport. Net als veel andere mensen ben ik in mijn leven geconfronteerd met het feit dat mensen uit mijn directe familie, vrienden- en kennissenkring kanker krijgen. Expand

Sommige zijn ervan genezen, sommige vechten ertegen en sommige hebben de strijd helaas verloren. Machteloos langs de zijlijn afwachten past niet bij mij en ik ben niet bang voor uitdagingen!  In 2017 en 2018 heb ik meegedaan aan de Roparun als ‘loper’ en in 2019 ga ik deze uitdaging opnieuw aan!

Naast mijn functie als ‘loper’ ben ik binnen Team 356 De Betuwe Runners ook één van de kernteamleden.

julienvanderslikke

Juliën van de Slikke

Rol : Kernteam
Woonplaats:
Lienden Ik ben getrouwd met Monique en samen hebben we 4 prachtige kinderen, Lisanne, Juliën, Arnold en Kim. Mijn voornaam wordt ook gebruikt voor de gelijknamige Healthclub, waarin ik al sinds 1989 met hart en ziel werkzaam ben en dit samen met m`n vrouw Monique en een prachtig team van medewerkers run. Expand

Dagelijks zijn wij met gezondheid bezig en zijn dan ook telkens blij als we iemand hebben kunnen helpen met een bepaalde doelstelling en dan ook het liefst duurzaam. Echter vaak worden wij ook geconfronteerd met het feit dat iemand de boodschap heeft gekregen dat hij of zij kanker heeft, waarbij het ook gebeurt dat iemand zelfs uitbehandeld is.

Elke keer als dit gebeurt is dat confronterend, zeker als iemand dicht bij je staat en je eigenlijk machteloos bent als persoon en als gezondheidscentrum. Kom je dan bij de hospice en je ziet hoe de laatste levensfase gaat, dan is het ook niet moeilijk om een goed doel als de Roparun te omarmen. Alles wat die laatste levensfase kan verbeteren kunnen we met dit mooie event ondersteunen en als wij als Team weer een mooi bedrag bijeen kunnen lopen, is dat natuurlijk prachtig.

Persoonlijk al zo`n 10 jaar betrokken met de Roparun en als deelnemer zowel de route Parijs als de route Hamburg gedaan. De 1e editie Hamburg was voor mij als de 1e editie Parijs, waarbij de doorkomst in Lienden aanvoelde als de finish op de Coolsingel, zo warm en zo gedragen worden door al die bekenden die hier bij de doorkomst staan. Het Teamgevoel ervaar je bijna nergens zo sterk als in een Roparun team, eenieder heeft dezelfde gedachte en ervaring, waarbij sommigen zelfs op het moment van meedoen van zeer dichtbij deze ziekte meemaken en de emoties dicht aan de oppervlakte liggen.

Vanuit ons vorige Team 30 is ons nieuwe Team 356 “De Betuwe Runners” ontstaan, wat nu in 2019 voor het eerst onder die naam aan de Roparun meedoet. Zelf ben ik al een aantal jaren geen actief deelnemer meer en ben ik op de achtergrond actief, waar ook allerhande zakengedaan en geregeld moeten worden. Ik kan me ook niet voorstellen een jaar zonder de Roparun te moeten doen en hoop dit samen met die prachtige teamleden van De Betuwe Runners nog jaren te mogen ervaren.

Als je bij wilt dragen, dan is dat mooi, elke donatie is welkom, hoe klein of groot die ook is. Als Team kunnen we je steun ook keihard gebruiken.

karlmaier

Karl Maier

Rol : Kernteam
Woonplaats:
Lienden Al enige jaren ben ik toeschouwer bij de doorkomst van de Roparun in Lienden. Altijd weer onder de indruk van de prestaties van vrijwilligers die de doorkomst mogelijk maken. Het laatste jaar was zeer bijzonder, mijn beide zoons als loper en m’n schoonzoon als fietser. ’s Middags naar Rotterdam om team 30 te zien finishen, wat een belevenis, wat een emotie. Expand

Zoveel teams en allemaal met hun eigen verhaal met als rode draad, de strijd tegen kanker. Daar in Rotterdam zag ik wat de Roparun betekent voor nabestaanden, familie en vrienden: steun en motivatie om door te gaan!

Toen ik deze zomer werd gevraagd om zelf een rol te gaan spelen in een nieuw op te richten team, hoefde ik niet lang na te denken. Een nieuw team, een nieuwe naam en veel gemotiveerde mensen met Roparun ervaring. In dit team mag ik mijn bestuurlijke expertise delen met ervaren kernteamleden.

Mijn doelstelling is om met stichting de Betuwe Runners het team optimaal de faciliteren en te ondersteunen in de voorbereiding naar het sportieve hoogtepunt op 2e pinksterdag 2019.

Ik woon en werk in Lienden, ben getrouwd met Els, vader van 3 kinderen en opa van 3 kleinkinderen. Verder ben ik actief in verschillende ondernemersverenigingen in de gemeente Buren.

De laatste 4 jaar kun je me regelmatig tegenkomen in de fitnessruimte en spinningzaal van Healthclub Julien en ren ik wekelijks een rondje door onze prachtige Betuwe.

Een mooiere verbinding met de Betuwe Runners kan ik niet bedenken!

kaymirstark

Kaymir Stark

Rol : Fietser
Woonplaats:
Tilburg Ik heb vorig jaar mijn debuut gemaakt als fietser tijdens de Roparun van Hamburg naar Rotterdam. Vind het een mooie uitdaging om een bijdrage te kunnen geven aan de kwaliteit van leven van mijn medemens. Ik ben helaas ook goed bekend met de effecten wat een slopende ziekte als kanker heeft op een patiënt en zijn omgeving. Expand

Vanuit deze ervaring zet ik mij graag positief en sportief in voor diegene die het zelf nu even niet kunnen. Uiteindelijk zijn hun degene die de echte prestatie leveren!

In woon samen en ben in mijn dagelijkse leven werkzaam bij een grote Franse Sportwinkel. Meerdere malen per week fiets, zwem, ren en gooi met gewichten om super fit aan de start van deze geweldige uitdaging te verschijnen.

keesvanklaarbergen

Kees van Klaarbergen

Rol : Teamcaptain
Woonplaats:
Kesteren Ik ben getrouwd met de liefde van mijn leven Simone (49) en ben gezegend met drie kinderen Martijn (20), Tim (18) en Nienke (13). In het dagelijks leven heb ik het genoegen om samen met mijn broer Hans leiding te mogen geven aan, misschien wel het leukste bedrijf van NL, Prima voor elkaar. Expand

Omdat ik daar elke dag kan doen wat ik leuk vind, hoef ik eigenlijk nooit te werken. Naast die ‘job’ ben ik o.a. actief sporter bij Juliën (Spinning, Insenity en Omnia), ben financieel kerkrentmeester van de diaconie van De Voorhof en heb dit jaar samen met een stel kanjers Team356 De Betuwe Runners opgestart.

Ik heb vier jaar als fietser de lopers van Team30 begeleid en toen besmet geraakt met het meest positieve virus dat NL heeft: het Ropavirus. Meedoen aan de Roparun heeft mij de gelegenheid gegeven om eindelijk iets te doen met mijn gevoel van machteloosheid rond kanker. Nadat ik mijn beide schoonouders veel te vroeg ben kwijtgeraakt, twee broers door darmkanker werden getroffen, vele vriendinnen borstkanker kregen, oom/tantes en een goede kameraad aan kanker verloor en daarnaast nog vele andere verdrietige momenten schreeuwde alles in mij: DOE IETS.

De Roparun heeft mij die mogelijkheid geboden en nog veel meer dan dat.  Ook de geweldig stimulerende teamspirit en sportieve uitdaging is een belangrijke reden om mee te doen. Het is gewoon ‘lekker’ om samen met een team gelijkgestemden een uitdaging aan te gaan. Heb gemerkt dat er zo vriendschappen voor het leven bij zijn gekomen.

Ik ga mijn best om samen met een geweldig team in het basiskamp alle lopers en fietsers optimaal te begeleiden om de reis van Hamburg naar Rotterdam succesvol te volbrengen. Ieder teamlid heeft daarbij een belangrijke taak. Heb er enorm veel zin in.

Maartenbraakman

Maarten Baakman

Rol : Navigator
Woonplaats:
Bennekom Ik ben getrouwd met Nicole en heb een zoon van 10 jaar oud, Tibor. Ik werk bij MIX Architectuur in Ede en ben daar bouwkundige, we maken tekeningen voor diverse woningbouw- en utiliteitbouwprojecten. In mijn vrije tijd loop ik vaak trailruns en doe ik aan oriëntatielopen (met kaart en kompas in de hand posten vinden in een terrein). Expand

Series kijken op Netflix doe ik ook graag.

Voordat ik meedeed met het team van de Betuwe Runners het ik 6 jaar meegedaan aan de Roparun bij Team30. Ik was daar de eerste 2 jaar werkzaam in het basiskamp en daarna als teamcaptain. Ik ben in contact gekomen met de Roparun door mijn zwager die actief was bij Team30. Eenmaal besmet met het virus laat dit je niet meer los.

De Roparun en zeker het teamgevoel is iets wat je ergens anders niet kunt ervaren. Het is geweldig om met een team een paar dagen op pad te gaan en een geweldige prestatie neer te zetten. Het doel van de Roparun is top!

Ik kijk er erg naar uit om aan de slag te gaan.

markdoeland

Mark Doeland

Rol : Loper
Woonplaats:
Tiel Ik ben Mark Doeland, 46 jaar oud en woonachtig in Tiel met mijn vrouw en 3 dochters. In het dagelijks leven heb ik een fysiotherapie praktijk in Tiel. In mijn vrije tijd sport ik graag in de vorm van tennissen en hardlopen. Daarnaast ben ik actief supporter van mijn dochters als ze aan het hockeyen zijn. Expand

Na vorig jaar als begeleider, fysiotherapeut, deelgenoot te zijn geweest van dit mooie evenement, ben ik dit jaar als loper aanwezig binnen ons team, de Betuwe Runners.

Met name de betrokkenheid tijdens de Roparun spreekt me erg aan en hoop dat ik een positieve bijdrage kan leveren om het gezamenlijke doel te halen.

merelvanommeren

Merel van Ommeren

Rol : Basiskamp
Woonplaats:
Lienden Ik studeer aan de pabo op de HAN in Nijmegen. Ik loop twee dagen in de week met veel plezier stage op een basisschool. Op zaterdag werk ik bij de Hema in Lienden. Hierbuiten vind ik het erg leuk om hard te lopen. Ik doe dit fanatiek en heb drie halve marathons gelopen. Expand

Mijn vader, Arno van Ommeren, heeft al meerdere malen de Roparun gelopen. Hiervan heb ik veel meegekregen en sinds ik zelf hardloop spreekt het me steeds meer aan. Het is erg leuk om nu zelf ook mee te mogen en het eindelijk zelf te ervaren. Maar de voornaamste reden dat ik mee doe is om iets te kunnen beteken voor de mensen die deze vreselijke ziekte hebben, je staat al zo machteloos.

Ik ga mee in het basiskamp. Hier ga ik ervoor zorgen dat het de lopers en fietsers aan niks ontbreekt en we zo samen de finish in Rotterdam bereiken. Ik heb er ontzettend veel zin in!

nanjatevelde

Nanja te Velde

Rol : Navigator
Woonplaats:
Lienden De Roparun is mij niet onbekend als voormalig Team 30 lid. Roparun 2017 zou mijn 7e en tevens laatste run zijn, tenminste dat dacht ik. Het ‘Roparun-virus’ blijkt hardnekkig. Niet zo gek natuurlijk want het is een geweldig sportief evenement waarmee geld wordt opgehaald voor mensen met kanker. Expand

Door mijn eigen confrontatie met borstkanker besef ik hoe belangrijk de Roparun is. De Roparun doet echt iets voor mensen met kanker. Hun missie is “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. Denk hier bijvoorbeeld aan hun vakantiebungalows waar kankerpatiënten met hun gezin kosteloos een week kunnen verblijven, hun bijdrage voor Keppie slaapmutsen voor mensen die door chemotherapie hun haar hebben verloren of hun bijdrage voor inrichtingen van familiekamers van palliatieve units.

De Roparun is en blijft het een avontuur voor het leven! en behalve een geweldig goed doel ook een sportieve & organisatorische UITDAGING. Een echte UITDAGING met hoofdletters!

Dus toen ik afgelopen zomer werd gevraagd door een paar hele leuk mensen om een heel nieuw team mee op te starten was mijn antwoord dan ook ja. Tja, wat moet je anders doen met Pinksteren, toch?!

Ik kijk uit naar de komende maanden en Pinksterweekend 2019 waarin ons nieuwe team vorm zal krijgen en ik weer nieuwe vriendschappen voor het leven erbij krijg. Want samen deze UITDAGING aangaan doet dat, dat weet ik uit eigen ervaring.

Richardrounimper

Richard Roumimper

Rol : Basiskamp
Woonplaats:
Dodewaard Ik ben getrouwd en we hebben 3 kinderen. Als sport doe ik mountain biking en fitness bij Julien in Lienden. Expand

Ik heb reeds 2 jaar ervaring met de Roparun als begeleidende fietser in 2016 en 2017.

Dit jaar ga ik mee ter ondersteuning van de lopers als basis kamper.

We gaan er weer iets moois van maken!

sylviacrum

Sylvia Crum

Rol : Chauffeur
Woonplaats:
Lienden Ik ben fysiotherapeute en oedeemtherapeute van beroep. Beroepsmatig kom ik veel in aanraking met patiënten die de akelige diagnose kanker krijgen. Expand

Het is een groep mensen die zonder uitzondering vechters zijn en altijd positief in het leven staan, zelfs al is dat nog maar kort. Hoe mooi en bijzonder is dat bijvoorbeeld een vakantie mogelijk word gemaakt door de Roparun. Zij zorgen dat alles word geregeld en mensen kunnen genieten van het samenzijn.

Ik heb samen met mijn partner Nanja reeds 7 x deelgenomen aan de Roparun met Team 30. Het heeft een speciaal plekje in mijn hart. Ook wij zelf zijn geconfronteerd met de diagnose kanker, Nanja kreeg in 2010 borstkanker. De jaren erna had deelnemen aan de Roparun een bijzondere betekenis.

Ik verheug me erop om met deze nieuwe club mensen op pad te gaan, nieuwe vriendschappen en nieuwe ervaringen opdoen. Stiekem vind ik het wel heerlijk dat er een aantal “oude bekenden“ in het nieuwe team zitten. Het samenhorigheidsgevoel is en blijft bijzonder als je met een team op pad gaat. En vooral veel geld ophalen voor dit prachtige doel ,de Roparun.

freekmaier

Freek Maier

Rol : Loper
Woonplaats:
Lienden Ik woon samen met Melissa en onze 3 kinderen, Stef, Jasthin en Romee. 2 jaar geleden ben ik enthousiast geworden toen ik mijn broer Joris voor het eerst meeliep. Ik stond dat jaar in alle vroegte het toenmalig team op te wachten tijdens de doorkomst in Lienden. Expand

Vorig jaar ben ik voor het eerst meegegaan als loper. Ook dit jaar sta ik aan de start in Hamburg met de Betuwe Runners om de tocht te volbrengen en de ontberingen te trotseren.

De Roparun is naast sportief, ook een fantastisch goed doel. Vanwege mijn werk als fysio/manueeltherapeut in Tiel, word ik met enige regelmaat geconfronteerd met mensen die in aanraking komen met kanker. De behandeling is slopend, mentaal en fysiek. De toekomst is vaak onzeker of eindig. Deze mensen verdienen een steun in de rug. De Roparun geeft deze steun. Financieel maar ook emotioneel. Ik draag graag een steentje bij, om mee te lopen samen met het fantastische team “de Betuwe Runners”. Waarin voor mij familie, vrienden en collega’s samenkomen.

krijnsweers

Krijn Sweers

Rol : Fietser
Woonplaats:
Lienden Ik heb samen met mijn vrouw, Anjo een prachtig gezin gesticht heb. We hebben een zoon Krijn jr. (7 jaar) en een dochter Saar (4 jaar). Expand

Na mijn studie, reizen en veel gezelligheid ben ik dus beland in Lienden. Een dorp waar ik maatschappelijk betrokken ben bij de plaatselijke FC, als leider en supporter van mijn zoon, en penningmeester bij de Oranjevereniging ben. Derhalve ben ik aardig ingenesteld in Lienden en heb het er goed naar mijn zin.

Vorig jaar ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met de Roparun, ik heb deelgenomen als loper en vond het werkelijk een fantastische ervaring. Dit jaar zal ik mijn bijdrage leveren als fietser, mede vanwege mijn chronische rugklachten waardoor het lopen een risico voor mij en het team kan zijn. Maar sluit niet uit dat ik hem nog een keer ga lopen als dit fysiek haalbaar is.Ik vind het geweldig om samen met mensen een resultaat te behalen en ook het uiterste uit jezelf te halen. Daarom was vorig jaar de keuze snel gemaakt toen ik gevraagd werd om deel te nemen. Mede omdat in mij nabije omgeving ik ook te maken had met gevolgen van de nare ziekte kanker. Daarom vind ik het erg mooi om zo als team een positieve bijdrage te leveren aan de Roparun en haar goede doelen.

Dit jaar starten we met nieuwe mensen en een nieuw team. Voor mij kan het niet mooier. Heb er zin in en kijk er naar uit. Hoop dat wij een prachtige prestatie kunnen neerzetten en veel fondsen kunnen werven voor het goede doel.

omersinke

Omer Sinke

Rol : Fietser
Woonplaats:
Tiel Ik ben getrouwd met Ineke en samen hebben we drie dochters, Marlot, Katelijn en Julia. Geboren en getogen in Haarlem trok ik op mijn 18e naar Amsterdam om fysiotherapie te studeren. Na 10 jaar de mooiste stad van Nederland verhuisden we eind jaren 80 naar Tiel. Expand

In Tiel ben ik werkzaam als (sport) fysiotherapeut bij Fysiotherapie Bleekveld. Mijn hart ligt naast de reguliere fysiotherapie bij de sport, zelf actief met tennissen, golfen en wielrennen, bij de behandeling van sporters bij blessures, maar zeker ook bij de revalidatie en terugkeer in de sport.

In de fysiotherapie komt er ook steeds meer aandacht voor de oncologische patiënt. Waar vroeger rust de belangrijkste factor was in het behandel- en herstelproces, mag tegenwoordig in alle stadia van de ziekte gesport worden. Als oncologisch fysiotherapeut begeleid ik dan ook veel mensen met een trainingsprogramma op maat tijdens of na de behandeling.

Toen collega Freek mij vorig jaar vroeg om mee te gaan als verzorger bij Team 30 vielen alle puzzelstukjes op zijn plek, een sportieve uitdaging met als sponsordoel het Toon Hermanshuis.

Samen met Mark hebben we de fysieke verzorging gedaan en het was een geweldig evenement. We waren meteen enthousiast om nog een keer deel te nemen en dan in een andere rol, dus mag ik dit jaar als fietser van Hamburg naar Rotterdam gaan.

Ik heb er ontzettend veel zin in, de training is gestart voor conditie en zitvlees, en mijn credo blijft : opgeven is geen optie !!