Stichting Roparunteam 356 De Betuwe Runners

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is“Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die dus ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen oftewel meer dan 1 ½ marathon. Daarnaast bestaat een team uit minimaal twee fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins.

De Roparun wordt gehouden tijdens de Pinksterdagen in 2019, maar de deelnemers zijn het gehele jaar actief om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor een lokaal doel. Vorig jaar was dat het Toon Hermans huis in Tiel. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers en donatie van regionale bedrijven konden e-bikes en fitness apparatuur worden geschonken aan het Toon Hermans huis in Tiel.

Het team De Betuwe Runners is voornamelijk samengesteld uit lopers, fietsers, verzorgers en begeleiders uit Lienden en omgeving. Iedere deelnemer heeft een eigen motivatie om deel te nemen aan deze estafetteloop. Meestal is dat de confrontatie met kanker van een naaste of familielid. Dit jaar is een stichting opgericht om het team De Betuwe Runners optimaal te faciliteren en te ondersteunen, maar ook continuïteit te bieden om dit evenement jaarlijks te kunnen organiseren.

Om inwoners van Lienden en omgeving bij de Roparun te betrekken wordt op 2ePinksterdag een doorkomst georganiseerd in Lienden. Deze doorkomst is langzamerhand traditie geworden maar wordt elk jaar beter bezocht. De oprichting van stichting De Betuwe Runners is er mede op gericht om nog meer inwoners van Lienden en omgeving te motiveren zich in te zetten voor dit sportieve goede doel.